Hur fungerar det?

         
 
1 SE
 
2 SE
 
3 SE
 
 
1: Beställ fordon

Logga in på webbsidan och ange när och var du vill hämta fordonet. Inte medlem ännu? – Du blir enkelt medlem under rubriken "Bli medlem".

 
2: Hämta fordonet på närmaste station

Lås upp fordonet genom att svara med din personliga PIN-kod på det SMS du får vid bokningens början, alternativt hålla ditt personliga nyckelkort över vindrutan, nederst på vänster sida. Bilnyckeln sitter i en hållare i handskfacket och bilen är klar att köra.

 
3: Dra ut laddkabeln

Dra ut laddkabeln och ta med den i bilen.

För elcyklar behövs ingen laddkabel utan cykeln laddas direkt via cykelstället vid återlämning.

 
             
 
4 SE
 
5 SE
 
6 SE
 
 
4: Kör!

Starta bilen med startknappen och ta med dig nyckeln under resan. Glöm inte säkerhetsbälte för bil, och hjälm för elcykel.

 
5: Olycka eller haveri?

Ring Move About på 031-799 28 04. Lokala ärenden kopplas vidare.

 
6: Lämna tillbaka fordonet och sätt det på laddning

Ta med dig personliga ägodelar, och lämna fordonet i samma skick som när du hämtade den. Kom ihåg att sätta fordonet på laddning, så att det har tillräckligt med ström för nästa kund.

 
             
 
Användartips:
Du måste vara godkänd medlem för att få köra

Endast Medlemmar i Move About får köra våra bilar. Du öppnar elbilen i samband med bokningens start genom att svara på sms:et som skickas med den pin-kod du hittar i din användarprofil. Du som istället använder nyckelkort låser upp genom att hålla fram kortet till läsaren i framrutan.

Kontrollera att bilen är i bra skick

Vi ber om att våra medlemmar snabbt tittar över bilen innan de börjar köra. Skador och brister ska rapporteras till Move About. Om man inte rapporterar en skada kan man hållas personligen ansvarig.

Lämna tillbaka bilen i tid (eller tidigare)

För att försäkra att nästa kund får en bil som förväntat så ska bilen lämnas tillbaka före avtalad tid. Försenat återlämnande kan resultera i förseningsavgifter.

Rapportering av problem, olycka eller haveri

Problem, olycka och haveri ska rapporteras till Move About så snart som möjligt. För att få kontakt med en representant från Move About så ringer du  031-799 28 04  (lokala ärenden kopplas vidare). Kom ihåg att skadeanmälan ska fyllas i vid olycka.

Kom ihåg laddkabeln

För att säkra att bilarna alltid har tillräcklig batterikapacitet ska de sättas på laddning mellan varje tur. När du ska köra iväg, kom ihåg att ta ut laddkabeln och lägg den i bagageutrymmet. När du kommer tillbaka och ska avsluta turen är det viktigt att du sätter tillbaka laddkabeln igen.

Rökning är inte tillåtet

Det är inte tillåtet att röka i Move About’s bilar.

Djur är inte tillåtna

Av hänsyn till allergiker och för att hålla bilarna rena är det inte tillåtet med djur i Move About’s bilar.

Håll bilarna rena

Move About tvättar och städar regelbundet bilarna invändigt och utvändigt. Vi uppmanar dock våra medlemmar att hålla rent efter sig och t ex slänga skräp efter sig i soptunnan vid laddstationen.