Kundcase

Bonava väljer Move About i satsning på hållbara hyresbostäder

Skrivet av Zandra Olsson, 15 mars 2022.

Bonava_MA

I den nya stadsdelen Öster Mälarstrand i Västerås bygger Bonava ett nytt kvarter med hyresbostäder som har ett särskilt fokus på ekologisk och social hållbarhet. Som en miljöbonus har Bonava valt att satsa på en klimatsmart bilpool från Move About, där hyresgästerna kan boka fossilfria fordon med ett klick.

I det gamla industrikvarteret i Västerås växer en ny hållbar stadsdel fram, och inte minst i Bonavas nya kvarter Förseglet. Bostäderna i Förseglet har låg miljöpåverkan, hög energieffektivitet och är Svanenmärkta — dessutom ska det vara lätt att leva fossilfritt. Den gemensamma innergården har också grönområden där det finns möjlighet till odling. Den korta promenadsträckan till centrum och tillgången till elbilspool (som ingår i hyran) gör att man som hyresgäst inte har samma behov av att äga egen bil.

– En bilpool i grannskapet ger de boende tillgång till bilens funktionalitet utan att själv behöva äga den. Både kostnader och klimatavtryck kommer minska när de har tillgång till en elbilspool, säger Andreas Back, Development Manager, Bonava.

– Detta är en spännande och bra modell för bilpool och som vi nu ser blir alltmer aktuell för fastighetsutvecklare. Det är väldigt positivt att en framtidsinriktad aktör som Bonava väljer att visa vägen inom den här form av hållbar mobilitet, säger Morten von Krogh, CEO, Move About Group.

Lätt att välja hållbart

Från och med januari 2022 är bilarna bokningsbara i Move Abouts app. Utöver bilarna som står till förfogande för boende i Förseglet får hyresgästerna även tillgång till Sverige största nätverk av delade elbilar. Move About finns i dagsläget på över 300 stationer i Sverige, Norge och Tyskland.

– Bonava är en bostadsutvecklare som verkligen jobbar på djupet med hållbarhet och är det första i sin bransch som fått sina klimatmål godkända av Science Based Targets Initiative. Vi på Move About är stolta att få samarbeta med Bonava kring verkligt hållbar mobilitet till deras fastigheter. Boende och mobilitet är tätt sammanknutna och tillsammans kan vi göra stor skillnad för miljön, säger Peter Aldby, Country Manager Move About.

Populärt miljöval för fastighetsutvecklare

Bildelning, med sina många fördelar, har blivit ett populärt tillägg för fastighetsutvecklare som många gånger har ett uttalat klimatfokus vid nyproduktioner – men även i sina befintliga bestånd. En poolbil ersätter ungefär 10-15 privatägda bilar vilket frigör många kvadratmeter som istället kan användas till ytterligare bostäder eller sociala ytor.

– Att våra bilar är 100 % eldrivna stärker själva idén med bilpool ytterligare, och det gör det lätt att välja rätt för hyresgästerna som faktiskt är slutanvändaren för vår tjänst, avslutar Peter.

 

Intresserad av att starta bilpool för fastigheter? Kontakta oss här.