Nyhet

Eldriven satsning till Sundbyberg stadshus

Skrivet av Linus Jonsheden, 13 december 2021.

Sundbyber-stadshusg

Nu går det att hyra fyra klimatsmarta bilar utanför Sundbyberg stadshus. Sedan slutet av oktober är elbilspoolen öppen för bokningar, både i tjänst och privat. Utbudet av bilar är anpassat för behovet av både stadskörning och längre distanser.

– Sundbyberg passar väldigt bra in på profilen för städer där invånarna inte bara vill, men i många fall också prioriterar, fossilfria transportalternativ i sin vardag. Vi är väldigt glada att Move About kan möta just den efterfrågan och bidra till en mer hållbar mobilitet i Sundbyberg, säger Maximilian Bador, CCO Move About.

Bilar efter behov

Bilarna är stationerade vid Sundbyberg stadshus på Gesällvägen 3 och fyra fordon finns tillgängliga för bokning till att börja med. Modellerna består av tre stycken Nissan Leaf (40 kWh) med en räckvidd på upp till 27 mil, samt den kraftfulla Tesla Model 3 Long Rage med en räckvidd på upp till hela 50 mil.

– Utbudet speglar i mångt och mycket det behov som invånarna har i en större stad. De flesta bokningarna ser vi är kortare ärenden eller dagsturer, och där är Nissan Leaf en optimal modell för ändamålet. Vill man åka längre sträckor och inte behöva tänka för mycket på laddstopp så är Tesla Model 3 Long Range det självklara valet, fortsätter Maximilian.

Centralt läge

Bilarnas placering utgår från samarbetet och partnerskapet med Sundbyberg Kommun. De centrala delarna av Sundbyberg är tätbebyggt, vilket också ökar efterfrågan på mobilitet och gör det till en attraktiv placering för en elbilspool.

– Som vanligt är det väldigt uppskattat när en samarbetspartner har tydliga miljömål och väljer det gröna alternativet. På så sätt sparar vi både på parkeringsplatser som kan användas till annat, men också på jordens resurser, avslutar Maximilian.

 


Move About har sedan tidigare två bilpooler med Sundbybergs allmännytta Förvaltaren. Vid Sundbybergs torg finns två Nissan Leaf med det större batteriet (62kWh) och i Rissne finns en Leaf och en skåpbil.