Kundcase

Move About levererar fossilfri mobilitet till 500 bostadsrätter i kvarteret Fixfabriken

Skrivet av Zandra Olsson, 11 januari 2022.

Fixfabriken_2

I samarbete med Balder och HSB levererar Move About elbilspool till det nya bostadsområdet Fixfabriken i Majorna, Göteborg. För de boende i de nyproducerade lägenheterna ingår således fritt medlemskap hos Sveriges största nätverk av delade bilar, med 100% elektriska fordon.

I Majorna växer ett nytt bostadsområde fram på industritomten där gamla Fixfabriken låg. Förtätningen av området är ett samarbete mellan HSB Göteborg och Fastighets AB Balder. De 500 bostäder som byggs har fokus på hållbarhet där det ska vara lätt att leva bilfritt. Stöldsäkra cykelparkeringar, cykelservicerum och tillgång till bilpool är några av de förmåner som ingår. Som extra bonus bjuds alla nyinflyttade på resekuponger till Västtrafik.

– Som ett naturligt led i all vår nyproduktion genomför vi projekt med en hög hållbarhetsambition. Gäller allt från utformning, materialval till kommunikation. Det känns då som ett mycket bra val att erbjuda alternativet med bilpool till våra kunder, vilket ger en bra positiv påverkan på miljön och möjliggör ett effektivt transportalternativ utan att behöva äga egen bil, säger Lars Carlsson, Fastighetsutvecklare, Fastighets AB Balder och Christer Thomassen, Projektledare nyproduktion, HSB Göteborg.

Lägenheterna i första etappen är inflyttningsklara, och från och med den 12 januari ges Fixfabrikens boende och alla i närområdet möjlighet att hyra bil fossilfritt. Utöver bilarna vid Fixfabriken får man tillgång till Sveriges största nätverk av delade elbilar direkt i Move Abouts app.

– Fixfabriken är ett fantastiskt exempel på nytänk inom hållbart boende med flera smarta lösningar. Med elbilspool direkt utanför dörren kan man snabbt och enkelt boka en elbil direkt i sin mobil och göra sina resor utan avgaser. Dessutom får de boende tillgång till hela Move Abouts hållbara nätverk så de kan boka elbilar lika enkelt även i andra städer, säger Peter Aldby, Country Manager, Move About Sverige.

 

Här kan du läsa mer om projektet Fixfabriken.